Egy ígéretes fiatal rendező, a hazai filmiparban

Hazánkban a filmkészítés, mint szakma nemigen napi téma. Nem egy olyan dolog, mint például Amerikában, ahol számos filmrendezőről hallani. 2023. április elsején azonban új film érkezett a hazai piacra egy rettentően fiatal rendező által. Berki Patrik ugyanis mindössze 18 éves
 
 Patrik azonban nem csak fiatal korával és rendezői hozzáértésével mutatkozott be a hazai nézőknek, hanem színészi tehetségével, hiszen a Kísértés az erdő mélyén című horrorfilmjének forgatásán váratlan problémába ütköztek és improvizálni kellett. Ennek eredménye képpen Patriknak egy másik oldalát is meg kellett mutatnia. Ugyanis nagy kihívással nézett szembe, mellyel sok nézőt megtéveszthet. Hiszen a film során neki kellett Patricia karakterét a filmvászonra vinnie

 Úgy gondolom, hogy ezzel a filmmel nem csak a rendezői, de akár, ha szeretné, akkor a színészi kaput is megnyithatja maga előtt a tehetséges Nagykárolyi fiatalember, véleményem szerint még számos nagyszerű filmet tudna alkotni. Mert egy sokoldalú emberről beszélünk, aki kora ellenére számos sikert tudhat magáénak nem csak színészként, de zenészként is. Hiszen Patrik 2015 óta a magyar zenei életben is jelen van. 

 Patrik ténylegesen azonban ezzel a filmmel hívta fel magára sok-sok ember figyelmét, hiszen
a magyar népesség nagy része rajong a horrorért. Tőle kaptunk egy olyan alkotást, ami ténylegesen lenyűgözte az embert és odaragasztotta a székhez. Én legalábbis nem tudtam volna felállni a film végéig, pedig aki ismer, tudja, hogy nem rajongok a horrorért. Nem félt és megvalósította az álmait. 
 
 Korábban is szerzett tapasztalatokat a rendezésben 2020-tól kezdve. 2021-ben kezdett dolgozni a Kísértés az erdő mélyén című film gyártóival, a GG Productionnal, ám akkor erről a filmről még szó sem volt. Erre csak a következő évben került sor. Azonban a fiatal rendező még mindig nem pihenhet teljesen, hiszen az izgalom még ott van. Hiszen nem a végleges verziót láthattuk a filmből. Vajon mikor láthatjuk a hazai mozikban?

 A mai világban mindenki színész akar lenni, ám nem mindenkinek van meg hozzá a tehetsége. Patrik kiskorától kezdve ezen a pályán indult édesanyja biztatására, ám nála a tehetség nem is kérdés. Írom ezt úgy, hogy még csak egyszer láttam a színészi alakítását, de azzal az eggyel le is nyűgözött. Innen is köszönöm a családjának, hogy hitt benne és támogatta őt mindenben. Hiszen én úgy gondolom, hogy az álmainkért igenis küzdeni kell. Bármerre is menjen tovább ez a fiatal úriember (színészet vagy rendezői pálya, esetleg zene), mindenhol megállja majd a helyét. Szeretettel és izgalommal várom a következő filmjét.

Patrik weboldala ITT érhető el
Instagram ITT

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉVADKRITIKA - KI VAGY TE

Berki Patrik vallomása: sokat bántottak