SOROZATKRITIKA - LOVE, VICTOR

Leírás:

A 2018-as „Kszi, Simon” film inspirálta, főszereplője Victor, a creekwoodi gimnázium új diákja, aki felfedezi önmagát, szembenéz az otthoni problémáival, beilleszkedik az új helyre és küszködik a szexuális irányultságával. Amikor minden túl nehéznek tűnik, Victor felkeresi Simont, hogy segítsen neki az iskola hullámvasútját navigálni.

Véleményem:

A sorozat alapját sokan ismerik. Hiszen magát a sorozatot a nagy sikerű Love, Simon című film ihlette, melynek a magyar címe egyszerűen borzalmas lett, így nem is igazán írnám le, ha nem muszáj. Hiszen maga a magyar fordítást valami olyan értelmetlen indokkal magyarázták, hogy az angolban a köszi rövidítése ugye thx, magyarban pedig akkor legyen kszi. DE KÖNYÖRGÖM!!! Simon mikor írta a levelei véglére, hogy Köszi? Na, mindegy, kanyarodjunk vissza, így is elkanyarodtam egy kicsit a témától. Szóval Victor.

Victor Salazar és családja új helyre költözik, ám a családnak a szülőkön kívül fogalmuk sincs a költözés valódi indokáról. A Love, Victor hasonlóan kezdődik, mint elődje. Új suli, új barátok, új környezet. Victor egyetlen támasza az új környezetben csupán a Creekwood egyik már elballagott diákja, Simon Spier. Igen, az a Simon. Simon az a személy, akivel minden megoszthat, aki mindenben próbál segíteni. Akkor is, mikor megismeri Benjit akivel olyan lesz a kapcsolatuk, mint a hullámvasút. Ez a hasonlat viszont tök ironikus, mert ebben a sorozatban is kulcsszerepe van az óriáskeréknek.

A sorozat készítői ügyeltek arra, hogy akik Simon karakterét szerették, azokat Victor is a székhez ragassza. Hiszen a három évad és az összesen huszonnyolc rész alatt alig álltam fel a gép elől. Volt olyan, hogy egyhuzamban végignéztem négy részt. Szerintem egy nagyon jó sorozat lett. Aranyos, tanulságos. Bár kell hozzá zsepi. Legalább egy százas csomag. Legalábbis az olyan embereknek biztosan, akik hasonlóak, mint Victor.

Imádtam Victor karakterét, hiszen ténylegesen megmutatta az embernek, hogy nem kell félni

az új dolgoktól. Merjünk változtatni. Ne más, hanem magunk miatt változtassunk. Merjünk önmagunk lenni és ne érdekeljen mások véleménye. Ő ugyanígy cselekedett, mikor a székre felállva coming outolt az egész iskolának.

Ha már coming out. Victor Creekwoodban fedezi fel önmagát. Végigmegy az úton és a lépcső összes fokán, míg végül megtalalálja önmagát. Felteszi magának a kérdést: Lehet, hogy biszex vagyok? Hiszen egy lánnyal járok, akit kedvelek. De a fiúk is tetszenek. Akkor most mi van?

Igen ám, viszont az, ha kedvelsz valakit, nem indok arra, hogy saját magadat kényszerítsd bele egy olyan párkapcsolatba, amiben nem érzed jól magad. Ezt Victor is belátta és szép lassan elindult a helyes úton. Coming outolt a családjának, a barátainak, aztán pedig az egész iskolának. Ezek közül a szüleivel, azon belül is az édesanyjával volt a legnehezebb dolga. Hiszen Isabell karaktere bemutatja azt a szülőtípust, aki csak a félelem miatt utasítja el a fiát. Fél, hogy bántani fogják és ezért támad.

Ám a sorozatban minden karakternél szépen fellelhető és végigkövethető a karakterfejlődés, ami nekem nagyon tetszett. Nem egy egyhangú sorozatról beszélünk, hanem lépésről lépésre végigkövetheti a néző, hogyan jut el egy-egy szereplő A-ból B-be

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy ígéretes fiatal rendező, a hazai filmiparban

ÉVADKRITIKA - KI VAGY TE

Berki Patrik vallomása: sokat bántottak